Fjorentina deklasirala Sasuolo na gostovanju

Fjorentina jenadigravši Sasuolo na najbolji način završila nadmetanje u Seriji A i pokazala veliku spremnost pred finale Lige konferencija, u kom će sledeće srede igrati protiv Vest Hema u Pragu.

Posle vrlo ravnopravnog duela tokom prvog poluvremena bez golova, Fjorentina je preuzela inicijarivu u drugom poluvremenu i posle samo dva minuta igre povela golom Artura Kabrala.

Domaćini se nisu predavali pa su u 70. minutu uspeli da izjednače pogotkom Domenika Berardija u 70. minutu iz penala, ali je onda usledio preokret koji je praktično rešio meč za samo pet minuta.

Najpre je Rikardo Saponara u 79. minutu sjajnim šutem postigao pogodak za 2:1, da bi konačan rezultat doneo Niko Gonzales pet minuta kasnije.

 Između ta dva gola Ruan Tresoldi je isključen, a ista sudbina dočekala je i Rožerija u 88. minutu, pa je domaći tim završio meč sa devetoricom igrača na terenu.

 

Sasuolo je posle nekompletnog poslednjeg kola na 13. mestu sa 45 bodova, dok Fiorentina ima 56 bodova i nalazi se na osmoj poziciji.

(RTS)