Falčineli stigao u Beograd: Bilo je uzbudljivo kada sam čuo za Zvezdu

Napadača je na našem najvećem stadionu dočekao trener Dejan Stanković i poželeo mu dobrodošlicu, kao i mnogo golova u novom klubu.

"Bilo je uzbudljivo poslednjih nekoliko dana kada sam čuo da me Zvezda traži. Napeto, ali u pozitivnom smislu. Drago mi je što sam tu i ponosan sam što ću moći da branim boje velikog kluba kao što je Crvena zvezda", bili su prvi Falčinelijevi utisci.

Italijanski napadač je rođen 26. juna 1991. godine u opštini Marscijano koja se nalazi nedaleko od Peruđe. Juniorski staž proveo u niželigašu Pontevekiju, ali je kao kadet stigao u Inter u kojem se zadržao godinu dana.

Uprkos tome što je odigrao jedan prijateljski meč za seniorski tim italijanskog velikana, vratio se u klub u kojem je ponikao i odigrao prvu seniorsku sezonu kao sedamnaestogodišnjak. Potom je usledio transfer u Sasuolo, pa odlazak u Folinjo i onda povratak u Sasuolo, gde je proveo čitavih sedam godina, ali šansu u timu je dočekao tek posle niza pozajmica.

Prvo je otišao u Juve Stabiju, pa u Lančijano, ali je najzapaženiji bio u Peruđi (42 utakmice i 15 golova, Serija B) i Krotoneu (34 utakmice, 13 golova, Serija A).

U Sasuolu je za sve to vreme odigrao 63 meča i postigao šest pogodaka, da bi potom pojačao Bolonju, a prošlu sezonu je proveo u Peruđi, gde je na 27 utakmica, tri puta bio strelac.

Promocija Falčinelija zakazana je za 12 časova.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar