Džajić: Uefin kongres u Beogradu privilegija za sve nas koji radimo u srpskom fudbalu

Na Kongresu Uefa, koji je održan u Parizu, usvojena je odluka Izvršnog komiteta da Beograd i FSS budu organizatori narednog sastanka najvišeg tela Evropske fudbalske unije, koji će biti održan trećeg aprila naredne godine.

Džajić nije krio zadovoljstvo zbog poverenja, koje je ukazano Srbiji od strane Uefe na čelu sa Aleksanderom Čeferinom.

„Odluka Uefe da domaćinstvo narednog Kongresa dodeli našoj organizaciji, za sve nas koji radimo u srpskom fudbalu mora da bude čast i privilegija, ali pre svega ogromna odgovornost i obaveza da dokažemo da smo dostojni ukazanog poverenja. Beograd je prepoznat kao dinamičan grad sa bogatom fudbalskom tradicijom i sposobnošću da organizuje jedan od najznačajnijih događaja u evropskom fudbalu“, rekao je Džajić po završetku sednice, prenosi zvanični sajt FSS.

Džajić je dodao da Srbija ima dovoljno vremena da se pripremi za domaćinstvo.

„Imamo sasvim dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj veliki izazov i siguran sam da ćemo biti na visini zadatka. Kongres u Beogradu je važan korak u daljem jačanju veza između FSS i Uefe, kao i prilika da razmenimo iskustva i ideje sa kolegama iz drugih zemalja“, rekao je Džajić.

Naglasio je da odluka Uefe dolazi u najboljem mogućem trenutku, kada se reprezentacija Srbije priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i kada srpski fudbal beleži značajan napredak u različitim segmentima, pre svega na planu razvoja infrastrukture.

Čeferin je na Kongresu Uefe rekao da se Jugoslavija nikada nije osećala evropskije, nego kada je Crvena zvezda osvojila Kup evropskih šampiona 1991. godine.

„Čuti takve reči od predsednika Uefe na jednom ovakvom skupu zaista te čini ponosnim i privilegovanim. To su bili uspesi srpskog fudbala i naravno da ostaje ogromna žal što 1992. godine nismo dobili šansu da na terenu pokažemo ono što smo zaslužili kroz kvalifikacije na putu ka Švedskoj. Drago mi je što se Uefe setila da minutom ćutanja oda počast ljudima koji su preminuli između dva Kongresa i što smo na taj način imali priliku još jednom da se oprostimo ode velikih imena evropskog fudbala, ali i od dvojice naših ljudi čija su imena bila ispisana na velikom ekranu, Mustafe Hasanagića i Velimira Đorđevića“, istakao je Džajić.

(RTS)


Ostavite komentar