Država Zvezdi i Partizanu neće tolerisati neplaćanje poreza, otkriveno i koliko su novca dobili

Država nikome neće tolerisati neplaćanje poreza, pa ni najvećim nacionalnim klubovima – poručuje predsednik države.

"Veliki su dugovi FK Partizan i FK Crvena zvezda. Verujem da će moći da u skladu sa unapred pripremljenim planom reorganizacije i reprogramom kako mi to nazivamo, plaćaju svoje obaveze, u protivnom u sledećoj blokadi je stečaj", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema podacima ministarstva finansija od 2012. do 2022. fudbalski klub Crvena zvezda dobio od države 17,6 miliona evra i 40,5 miliona evra od sponzora Gasproma.

Istovremeno Partizanu je država uplatila 14 miliona evra, bez sponzorskog ugovora. Sada Zvezda državi za porez duguje 859,7 miliona dinara, a Partizan milijardu i 299 miliona dinara.

"Izašli smo sa tačnim ciframa. To da li neko priznaje, ne priznaje kamate ili ne znam šta, kamata je sastavni deo poreskog opterećenja za svakoga u ovoj zemlji, tako i za te klubove. I porez će morati da plate svi. To je naša ključna poruka i FK Crvena zvezda i FK Partizan i košarkaški klub Partizan i najmanje duguje KK Crvena zvezda što se poreza tiče, ali svi će morati da plate porez", dodao je Vučić.

Od 2012. do 2022. košarkaški klub Crvena zvezda dobio je od države 26 miliona evra, Partizan 24,4 miliona. Zvezda za porez duguje 96,6 miliona dinara, a Partizan 647,7 miliona dinara i o tome nisu hteli da govore.

"Mi smo u periodu od 2012. do današnjeg dana izmirili 7.770.000 evra za PDV. Danas smo konkretno uplatili 56 hiljada evra za PDV i mi ćemo nastaviti. I mi ćemo našu obavezu izmiriti, jer to je naša obaveza prema našoj državi, ako očekujemo pomoć od države", izjavio je predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović.

Država je ulagala i u druge sportske klubove, ali znatno manje u odnosu na Crvenu zvezdu i Partizan. Ulagaće i dalje, ali znatno ravnomernije najavio je predsednik države.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike