Dragović: Vreme je za promenu, želim da odem iz Zvezde

Dragović (32) je stigao u Crvenu zvezdu 2021. godine, a sa „crveno-belima“ je prošle sezone osvojio „duplu krunu“ u Srbiji. Crvena zvezda je još ranije obezbedila novu titulu u Superligi Srbije, a sinoć je pobedom protiv TSC-a izborila plasman u finale Kupa Srbije.

„U pogledu uspeha, prelazak u Beograd je bio prava stvar. Ne možete zamisliti ništa bolje od osvajanja titule u Srbiji sa Crvenom zvezdom. Znate koliko sam vezan za dedu, on je bio presrećan što sam potpisao za njegov omiljeni klub i osvojio titulu“, rekao je Dragović.

On je u karijeri osvojio 13 titula.

„Sazrelo je vreme za promenu, želim da odem. Igrao sam u Švajcarskoj, Ukrajini, Nemačkoj, Engleskoj i Srbiji, a moj stari san je italijanska Serija A“, istakao je fudbaler Crvene zvezde.

Novinari „Kronen cajtunga“ su podsetili da Dragović ima ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja naredne sezone.

„Dao sam sve od sebe klubu u prethodne dve godine, verujem i nadam se da niko neće postaviti prepreku na moj put, da će moja želja za promenom biti shvaćena i prihvaćena“, naveo je Dragović.

Dragović je igračku karijeru počeo u Austriji iz Beča.

„To je klub u kojem sam odrastao kao fudbaler, sa kojim imam prirodno posebnu vezu, gde sam mogao da počnem uspešnu karijeru. Austrija će uvek biti tema, naravno, ali bih voleo da nastavim karijeru u inostranstvu, ako bude prilike“, rekao je Dragović i na kraju dodao da se nada da će još nekoliko godina uspešno igrati fudbal.

Dragović je pre Crvene zvezde igrao za Lester, Leverkuzen, Dinamo iz Kijeva, Bazel i bečku Austriju.

Za reprezentaciju Austrije postigao je dva gola na 100 utakmica, a poslednji duel za nacionalni tim odigrao je u martu prošle godine protiv Škotske.

(RTS)