Đoković na ceremoniji dodele Zlatne lopte u Parizu

Frans fudbal po 67. put dodeljuje ovu nagradu, a Đoković je iskoristio priliku da učestvuje na Mastersu u Parizu i prvi put uživo prisustvuje spektaklu.

„Ima me svuda, ali pomalo i na teniskom terenu. Lepo je iskoristiti priliku kada imam turnir u ovom gradu, gde sada imate neke velike sportske događaje, Svetski kup u ragbiju i Zlatna loptu. Nikad ranije nisam bio na ovom događaju, zaista uživam u svemu“, rekao je Đoković.

Fudbal je najpopularniji sport na svetu, odrastao sam gledajući fudbal, otac mi je bio profesionalac neko vreme, Veoma sam uzbuđen, dodao je srpski teniser.

Na pitanje može li neki Srbin uskoro da dobije Zlatnu loptu, Đoković je rekao da bi to bilo sjajno.

„Imamo neke sjajne fudbalere u ovoj generaciji, Mitrović je rekorder po broju golova u nacionalnom timu, igra sjajno. Tadić je bio kapiten Ajaksa godinama, tu je Sergej Milinković-Savić. Sjajni igrači, nadam se da će uraditi nešto značajno na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Ipak, pored Mesija i Mbapea biće teško uzeti“, zaključio je Đoković.

Novak takmičenje na pariskom Mastersu počinje u drugom kolu, a igraće protiv boljeg iz duela između Miomira Kecmanovića i Tomasa Martina Ečeverija.

(RTS)


Ostavite komentar