Damjanović pred polufinale sa Portugalijom: Išli smo korak po korak, pokušaćemo da visokim nivoom igre dođemo do rezultata

Kadetska reprezentacija Srbije u nedelju od 17 časova na Kipru igra polfinalni duel Evropskog prvenstva protiv Portugalije.

„Spremamo se u lepom ambijentu, trudili smo se da idemo korak po korak, tako pristupamo i ovoj polufinalnoj utakmicu. Vrlo smo kratko smo slavili plasman do ovde,tako da smo već idućeg jutra počeli sa pripremama i jedva čekamo iduću utakmicu“, rekao je selektor reprezentacije.

Ističe da ekipa dobrim igrama želi da ođe do rezultata.

„Mi hoćemo da kroz visok kvalitet igre dolazimo do rezultata. Više od samog uspeha raduje me način na koji smo došli ovde, uvek smo želeli da iz utakmice u utakmicu budemo bolji, imali smo i kadrovskih problema i rovitih igrača, ali smo uspeli sve da složimo i budemo sve kvalitetniji“, rekao je Damjanović.

Selektor Damjanović zbog dva kartona neće predvoditi ekipu sa klupe.

„Naravno da nije lepo, ali eto zbog radovanja i nekih novih pravila sam udaljen sa klupe. Imam jako veliko poverenje i u igrače i u stručni štab i imaćemo neku komunikaciju koja bude dozvoljena, potrudićemo se da sve spremimo ranije i verujem da neće biti problema“, istikao je selektor.

Dodao je da vodi skupinu vaspitanih i skromnih momaka.

„Stvarno sam ponosan na vaspitanje ovih momaka. Imali smo priliku da budemo u hotelu i sa drugim selekcijama, i oni su pokazali lepu kulturu i sportski duh pogotovo posle poraza. Naši momci su skromni, ali ujedno veruju u sebe i ponosno igraju, i to je jako važno i zato uživamo ovde“, zaključio je Damjanović.

 

(RTS)