Damjanović pred četvrtfinale EP: Austrija je disciplinovana ekipa, ali spremni dočekujemo duel

Kadetska reprezentacija Srbije u sredu od 19 časova na Kipru protiv Austrije igra četvrtfinalni meč Evropskog prvenstva.

„Austrijanci su jako kvalitetni i organizovani. Izuzetno su disciplinovani u igri bez lopte i zato su opasni u ofanzivnim tranzicijama. Austrijanci imaju jako dobrog fudbalera koji igra u Salcburgu i koji je postigao dva gola baš iz tih tranzicija. Pored toga su dobri i u prekidima i jako dobro izvode i aute. Oni nisu primili nijedan gol do sada što govori o njihovoj disciplini“, rekao je selektor Srbije.

Dodaje da je zadovoljan igrom ekipe u grupnoj fazi u kojoj je Srbija upisala dve pobede i poraz.

 „Zadovoljan sam fudbalom u grupnoj fazi. Savladali smo u prvoj rundi Ukrajinu koja je ovde sebe videla kao jednog favorita za osvajanje prvenstva i koji su bez poraza došli ovde, Kipar je imao problem teškog poraza od Češke i bio je izuzetno motivisan, a protiv Češke smo uspeli da odmorimo bitne igrače“, dodao je Damjanović.

Selektoru nije bilo bitno protiv koga će igrati u četvrtfinalu, pa je protiv Češke odmarao povređene igrače i one koji imaju problem sa kartonima.

„Mi se bavimo igrom, moramo da izanaliziramo zašto smo potonuli i dozvolili da primimo dva gola. Češka je jako ozbiljna ekipa, mi smo vodili tri puta, ali smo izgubili i sigurno je da ćemo iz te utakmice biti bolji. Nije nas zanimalo ko će nam biti rival u četvrtfinalu, dosta smo rotirali, hteli smo da usavršavamo to što smo igrali, a ujedno i da sačuvamo povređene igrače i one sa kartonima. Imamo dobar roster i ono što me raduje spremno dočekujemo utakmicu sa Austrijom“, zaključio je selektor.

(RTS)