Damjanović: Igrali smo ozbiljan fudbal, zaslužili smo finale

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva. Portugalija je bila bolja u polufinalu – 3:2.

„Igrali smo ozbiljan fudbal, mislim da smo zaslužili i taj korak ka finalu. Postići dva gola protiv Portugala, stvoriti toliko prilika, istina bili smo primorani i da se branimo, ali ostaje žal što nismo izborili finale, jer smo bili bliži pobedi, pogotovo posle igre u prvom poluvremenu“, rekao je selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Jovan Damjanović.

Kadetska reprezentacija Srbije nije iskoristila prednost od dva gola protiv Portugalije. Pet-šest minuta nedostajala su Srbiji da se plasira u finale.

„Prvo poluvreme je pokazalo kako možemo da igramo fudbal, mislim da smo mogli da postignemo još neki gol. Naravno, bila je otvorena utakmica, Portugal je dobra ekipa, a mi smo u drugom poluvremenu mogli da damo gol kojim bio praktično zatvorili utakmicu“, istakao je Damjanović.

„Pogodili smo prečku, imali još dve stopostotne šanse, imali smo i dve prinudne izmene, povredio se centralni bek, morali smo da menjamo, nismo mogli da nastavimo sa igrom iz prvog poluvremena, da igramo do noge, dodao je selektor mladih fudbalera Srbije.

Ključni igrači poput Rodriga More i Đovanija Kuende iz Portugalije bili su neprimetni, odnosno bezopasni po gol. Odlično pokrivanje terena, pravovremene reakcije i sjajna dodavanja odlikovala su igru Srbije u prvom poluvremenu.

„Mogli smo da jednim golom iz već viđenih situacija da privedemo sve kraju, ali momci zaslužuju sve čestitke za ono što su pokazali na turniru. Moram i to da istaknem, ponašali su se vrhunski, imali smo i dosta pehova, možda su nas povrede onemogućile da napravimo taj poslednji korak. Čestitke momcima još jednom za sve prikazano na terenu i van njega“, poručio je Damjanović.

(RTS)