Cela Juga na komemoraciji Ivici Osimu u njegovom Sarajevu

Brojni prijatelji, poznanici i saradnici oprostili su se od Ivice Osima, koji je preminuo 1. maja u svom domu u Gracu.

Okupljenima su se obratili nekadašnji igrači Zvonimir Boban, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, ali i Nenad Bjeković, predsednik Željezničara Oro Ibrišimović, ali i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Kraić.

Posebno je emotivan bio Baždarević, koji je u suzama ispratio svog velikog prijatelja.

"Imam veliku tremu jer je ovo moj prvi govor čoveku s kojim sam živeo 40 godina. Obraćam se u moje ime, ime moje porodice, generacije i svih generacije koje su vladale i živele sa šefom. On je obeležio naše živote, naše karijere. Obeležio je svog Želju, ovaj grad, ove prostore i sve sredine u kojima je radio. Bio je veliki trener, otac, učitelj. Znao je da pomogne, da od nas pravi pravi fudbalere i dobre ljude. Znao je da gradi, stvori, da pobeđuje, gubi, ali uvek s dostojanstvom. Bio je trener ispred iznad svih, vizionar ispred vremena", rekao je nekadašnji reprezentativac SFRJ.

Zvonimir Boban rekao je da mu je Švabo bio prvi trener u reprezentaciji.

"Bio je sjajan igrač, veliki trener, ali je pre svega bio iznimno dobar čovek, bio je naš čovek. Ostao je čovek raje. U svojoj poemi. Jedinstven. Ostao je takav, smiren. Verujem da niko od nas nije siguran da li ćemo se sresti negde gore. Svi imamo odgovornost da njegov nauk i poruka žive i dalje", rekao je sada visoki funkcioner Uefe i preneo pozdrave Čeferina i Vengera.

Na komemoraciji je bila i delegacija iz Japana, gde je Osim sa uspehom radio na kraju njsvoje karijere.

Legenda jugoslovenskog fudbala Ivica Osim preminuo je 1. maja u 81. godini.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike