Čeferin: Mundijal na dve godine je loša ideja

Najveće fudbalske nacije suprotstavljaju se ideji da se Mundijal održava na dve godine, a protiv je i predsednik Uefe Aleksandar Čeferin.

"Evropa i Južna Amerika su protiv, a odatle potiču svi dosadašnji svetski šampioni. Svetski kup mora da bude na svake četiri godine kako bi bio interesantan. S druge strane, ako bi bio svake druge godine, to bi upropastilo ženski fudbal, jer bi se poklapao sa njihovim prvenstvima sveta, u slučaju da pređe na neparne godine", rekao je Čeferin.

Takođe, organizacija Mundijala na svake dve godine potpuno bi poremetio kalendare takmičenja, naročito kontinentalna prvenstva i Olimpijske igre 

"Ako bi Mundijal ostao u parnim godinama, onda bi se održavao istog leta kada su Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo. Mnogo toga je pogrešno, to je prosto loša ideja i neće se realizovati, mi se tome suprotstavljamo", rekao je prvi čovek Evropeke kuće fudbala.

Infantinovu inicijativu navodno podržava dve trećine članica svetske kuće fudbala, a Fifa je objavila da bi organizacija Mundijala na svake dve godine donela dodatnu finansijsku korist od skoro četiri milijarde evra. 

 

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике