Ćavi: Novi trener Barselone mora da se naoruža strpljenjem

Barselona je sezonu završila na drugom mestu u španskoj La Ligi sa 10 manje od prvoplasiranog Reala. Barselona je u poslednjem, 38. kolu u gostima pobedila Sevilju rezultatom 2:1.

„Želeo bih da poručim novom treneru da se spremi na patnju, kao i da mora da se naoruža strpljenjem. Situacija u klubu je veoma komplikovana“, izjavio je dosadašnji trener fudbalera Barselone.

Ćavi se po završetku meča sa Seviljom pozdravio sa igračima i navijačima Barselone.

„Jedino što novog trenera može da spasi su pobede. Da li sam opušten? Ne. Želeo sam na kraju da ostanem, ali mi je rečeno da ne mogu. Nekako od prvog dana svaka moja reč izazove zemljotres i nije mi jasno zbog čega je tako“, rekao je Ćavi na konferenciji za medije.

Rukovodstvo Barselone je pre tri dana saopštilo da će Ćavi da napusti klub na kraju sezone. Španski mediji podsećaju da je Ćavi dobio otkaz pošto je izjavio da se klub nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

„Navijači moraju da znaju da je ekonomska situacija u klubu teška. Bila bi mi najveća čast da se vratim u klub jednog dana. Odlazim pun ljubavi koju sam dobio od naših navijača i taj osećaj me čini ponosnim“, dodao je Ćavi.

Mediji navode da bi novi trener Barselone trebalo da bude Hansi Flik.

(RTS)