Ćavi: Nikada nije mirno, Barselona je najteži klub na svetu

Barselona je sinoć obezbedila novu titulu u španskoj La Ligi, pošto je u 34. kolu nacionalnog prvenstva u gostima savladala Espanjol rezultatom 4:2, a njihov trener je posle meča izrazio posebno zadovoljstvo.

„Bili smo mnogo bolji od protivnika, dobro smo se zabavili u svlačionici. Veoma sam racionalan, ali je jako teško ne slaviti tako nešto. Nismo mnogo slavili, jer smo igrali na stadionu Espanjola. Slavili smo posao koji smo počeli prošlog jula. Ovo je bila neverovatna titula i sasvim je prirodno da je proslavimo“, rekao je Ćavi.

Barselona je prva na tabeli sa 14 bodova više od drugoplasiranog Reala četiri kola pre kraja La Lige.

„Osećao sam zadovoljstvo nakon dobro obavljenog posla. Imali smo teška vremena i znali smo da budemo ujedinjeni. To nije moje prvenstvo, to je Barselonina titula. Tu sam da pomognem i napravim grupu, a igrači su dali prednost timskom radu nad individualnošću. Mislim da je ovo veoma, veoma dobra sezona. Ovo meni lično daje veliki kredibilitet, pošto trener Barselone uvek pati. Nikad nije mirno, Barselona je najteži klub na svetu“, istakao je Ćavi.

Barselona je sinoć osvojila 27. titulu u istoriji kluba, a prvu posle 2019. godine. Po završetku meča igrači Barselone su na centru počeli da slave titulu, ali su na teren uleteli navijači Espanjola i krenuli ka njima. Fudbaleri Barselone su otrčali u svlačionicu, a pojedini navijači Espanjola su se probili do tunela, gde su im se suprotstavili Serhio Buskets i Markos Alonso. Međutim, obezbeđenje je brzo reagovalo i sprečilo je veći incident.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike