Čapljić: Ako ne dođe do uspeha koji očekujemo, onda dolazi do velikog razočaranja

Fudbaleri Srbije savladali su Crnu Goru 3:1 u pretposlednjem kolu kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo čime su došli na korak do plasmana na šampionat Evrope.

Nekadašnji fudbaler Vlado Čapljić je istakao da je kvalifikacioni ciklus odigran pod pritiskom i da je Srbija u jednom momentu imala krizu rezultata, ali ne i igre.

„Nisam sumnjao, zaista, i smatram bez ikakve prepotencije ili omalovažavanja protivnika da smo mi ekipa koja je zaslužila da bude i prva u ovoj grupi. Ali ti određeni problemi koji smo imali u dva duela sa Mađarima su nas doveli u ovu situaciju, ali danas smo veseli, zaista“, istakao je Čapljić.

Srbija se trenutno nalazi na drugom mestu Grupe G sa 13 osvojenih bodova na sedam odigranih duela, iza Mađarske sa bodom više i ispred Crne Gore koja je upisala osam bodova.

„Pored velikog optimizma, uvek imam dozu rezerve, ipak je to sport i posebno fudbal, nikad statistika ne odlučuje. Zadnja stvar koja može da nam bude asocijacija na Mitrovića, to je htenje, zalaganje i borbenost. Evo, pokazalo se da zna da da izuzetno efektne golove, da je potkovan i fudbalskom tehnikom“, rekao je Vlado Čapljić.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije naveo je da je najbolja utakmica generacije bila protiv Norveške u Ligi nacija odigrana septembra 2022. godine. 

Moramo da shvatimo da mi imamo individualni kvalitet. Moram spomenuti Filipa Kostića jer sam bio u Kragujevcu kao trener kada je svoje prve seniorske korake napravio. Malo sam i emotivno vezan za njega i znam šta može i šta ne može. Tako da i on je u grupi igrača koji daje svoj maksimum i znamo ispod nekog nivoa da neće da ide“, istakao je Čapljić.

Reprezentaciju Srbije očekuje duel poslednjeg kola kvalifikacija protiv Bugarske, 19. novembra, u kome će „orlovima“ bod, tj. remi biti dovoljan za plasman na prvenstvo Starog kontinenta.

„U određenim momentima najviše protiv Mađara smo to primetili, nedostaje nam timska igra. Mi smo individualno jaki i kada uporedimo sve igrače u mađarskoj reprezentaciji i našoj, zaista, mi smo u velikoj prednosti, ali oni su timski odigrali bolje utakmicu. Obično u tim važnim utakmicama manji pritisak i manje opterećenje imaju ‘manje ekipe’. Verovatno veliki pritisak i sve utakmice koje su igrali u ovim kvalifikacijama, mi smo i pobedili pre nego što su i odigrane. To je veliki problem. Zaista da jednostavno od početka, ako u petoj minuti ne vodimo dva nula, već je problem. Već dolazi do nervoze, ne na terenu, nego i nas koji gledamo. Tako da je ta situacija takva kakva i jeste. Mi zaista smo došli neočekivano u ovakvu situaciju da se borimo, iako i pored toga jedne utakmice koja je mogla da dovede do neizvesnosti, ja mislim da nije bilo neizvesnosti“, kazao je Čapljić.

Čapljić je istakao da je javnost u Srbiji veoma euforična što je nekada loše, a u pojedinim trenucima i dobro.

„Ako ne dođe do uspeha koji očekujemo, onda dolazi do velikog razočaranja. Naša radost automatski donosi težinu i ekipi protiv koje smo igrali. I oni se osećaju da su veliki kad mi imamo toliku radost prema tom rezultatu“, zaključio je nekadašnji fudbaler Vlado Čapljić.

(RTS)


Ostavite komentar