Borjan odveo Zvezdu u polufinale Kupa Srbije

Dobra fudbalska predstava u Kruševcu. Crvena zvezda je napadala, domaćin se uglavnom branio i uspeo je u nameri da se u pelan ruletu odluči pobednik. Sjajan je na golu bio Borjan i sa dve odbrane odveo Zvezdu u polufinale.  

Napredak je sa više energuje ušao u ovaj meč. Međutim, Zvezda je brzo odgovorila i prva zapretila, ali nakon sjajne akcije izostala je realizacija. Pokušao je i Napredak, ali je odbrana rivala uspela da odbije ove napade.

Prvu pravu priliku imala je Zvezda u 19. minutu, kada je nakon kornera sa leve strane Rakonjac odlično skočio ali njegov pokušaj glavom završio je van okvira gola.

Gosti su nastavili da sve više pritiskaju gol rivala. U 25. minutu Katai se izborio za poziciju kaznenom prostoru sa leve strane, ali se njegov udarac odbio od suprotnu stativu.

U nastavku pokušao je Kangva sa distance, njegov udarac golman Petrić je uspeo da odbije. Nastavila je Zvezda da pritiska gol rivala. Još nekoliko prilika, Katai je pogodio stativu, a u finišu prvog dela igre još jedan pokušaj Kataija golman Petrić je uspeo da zaustavi.

Crvena zvezda je imala više od igre i u drugom deli, ali kako je vreme odmicalo obe ekipe su više pazile na svoj gol i čekale grešku rivala. U takvoj igri stvoreno je nekoliko prilika pred oba gola, ali nijedan iz kategorije stopostotnih.

Domaćin se zatim svesno povukao i prepustio sredinu terena Zvezdi. U finišu gosti su stvorili još nekoliko prilika. Najbolju nije iskoristio Ivanić, isto kao i Kataji u prvom poluvremenu, i on je pogodio stativu. Potom je i Rakonjac sa istog mesta prebacio gol rivala.

Do kraj meča nije bilo promene rezultata, pa je polufinalista rešen nakon izvođenja jedanaesteraca.

Borjan je ponovo briljirao na golu, odbranio je dva penala, s druge strane golman Petrić je zaustavio jedan udarac sa bele tačke. Odlučujući gol sa “kreča“ postigao je Bukari.

(RTS)