Bohum isključio Hertu iz Bundeslige, Hofenhajm nadigrao Union Berlin za opstanak

U svojevrsnom derbiju začelja u Berlinu Bohum je na gostovanju uspeo da dođe do nerešenog rezultata sa 1:1 čime je uvećao svoje šanse za opstanak a na drugoj strani Herta je praktično ostala bez šansi da se sačuva od ispadanja.

U vrlo ravnopravnom meču Herta je uspela da povede u 64. minutu kad je, posle odličnog centaršuta Rihtera iz kornera,Tuzart glavom sproveo loptu u protivničku mrežu za vođstvo od 1:0.

Ušlo se u sudijsku nadoknadu i učinilo se da će domaćini doći do spasonosna tri boda a onda je usledilo neprijatno iznenađenje.

U četvrtom minutu Šloterbek postiže pogodak kojim donosi veliki bod Bohumu a Hertu definitivno šalje u niži rang takmičelja.

Bohum je sada prvi iznad crte, sa bodom više od Šalkea. Bohum će u poslednjem kolu ugostiti ekipu Leverkuzena, a ni pobeda ga neće sačuvati od ispadanja.

Hofenhajm je priredio svojevrsno iznenađenje na svom terenu nadigravši drugoplasirani Uniom Berlin sa 4:2 čime su znatno ojačali čanse da se sačuvaju od ispadanja

Domaćini su u prvom poluvremenu poveli golovima Bebua u 22. i Kramarića u 36. minutu iz jedanaesterca, ali se gosti nisu predavali i uspevaju da u 4. minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena golom Doekija smanje na 2:1 sa koliko se otišlo na odmor.

U nastavku Kramarić je pogodio i iz igre u 90. minutu za 3:1, četiri minuta kasnije smanjio je Laiduni na 3:2, a onačan rezultat postavio je Dabur u devetom minutu nadoknade.

Union Berlin je trenutno drugi sa 59 bodova koliko ima i trećeplasirani Flajburg a u poslednjem kolu, Union Berlin će ugostiti Verder, dok će Frajburg gostovati Ajntrahtu.

Šalke je osvojio veliki bod u Gelzenkirhenu odigravši protiv Ajntrahta nerešeno 2:2, a na domaćem terenu je i Verder sa kelnom odigrao 1:1.

(RTS)