Bivši igrači i treneri Partizana zahtevaju smenu čelnika kluba

Članovi Udruženja bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika Partizana objavili su javni apel u kojem zahtevaju neopozive ostavke svih rukovodećih organa kluba, uključujući i potvrdu ostavke predsednika, neopozivu ostavku generalnog direktora, neopozive ostavke članova Upravnog odbora i raspuštanje sadašnjeg saziva Skupštine i neopozive ostavke svakog od 41 predstavnika.

„Ovim Apelom, dole potpisani, članovi Udruženja bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika FK Partizan pridružuju se inicijativi i časnoj borbi navijača Partizana koji su zahtev za preuzimanje odgovornosti i smenu kompletne Uprave FK Partizan jasno proklamovali“, piše u saopštenju.

Bivši igrači i treneri traže hitno sazivanje Izborne skupštine FK Partizan na kojoj bi se izglasao novi Statut kluba, uvođenje privremenih mera u FK Partizan u skladu sa zakonom i hitno sprovođene istražnih radnji javnog tužioca protiv rukovodilaca FK Partizan.

„Ovim putem apelujemo na sve članove nelegitimne uprave, ljude nedostojne funkcija koje obavljaju, na čelu sa predsednikom u ostavci i generalnim direktorom Kluba, koji su svojim nečasnim radnjama i bahatošću doveli isti u najteži položaj još od osnivanja, da omoguće vraćanje dostojanstva Partizanu. Ukoliko u njima postoji makar i trunka savesti i odgovornosti za zlodela koja čine, neka ovaj apel shvate kao poslednju priliku da svojim momentalnim i neopozivim ostavkama po prvi put urade plemenitu i časnu stvar za Klub nad kojim su se iživljavali poslednjih deset godina. Ostavka je ono što mu duguju, ostavka je najviše što su ikada bili i što će biti u prilici da mu daju“, piše u saopštenju.

Apel je potpisalo 79 bivših fudbalera i trenera Partizana, a među njima su Saša Ilić, Ivan Golac, Vladimir Vermezović, Goran Bogdanović, Milinko Pantić, Zlatko Zahovič, Mateja Kežman, Zoran Tošić, Vladimir Stojković, Lazar Marković, Mladen Božović, Radosav Petrović. Miloš Jojić, Petar Škuletić…

U saopštenju je naglašeno da nijedan od potpisnika apela ne vrši nikakvu funkciju, niti ima bilo koji status u klubu.

„Ovaj apel smatramo moralnim činom i ličnom obavezom jer je naša dužnost da se izborimo za opstanak i oslobođenje FK Partizan. Zajedno sa navijačima, koji su u borbi za slobodan Partizan podneli najveću žrtvu, koristimo ovu priliku da pozovemo sve partizanovce, istaknute javne ličnosti, simpatizere i prijatelje Kluba da nam se u ovoj borbi pridruže i da na primeren i dostojanstven način podrže inicijativu za preporod voljenog Kluba“, piše u saopštenju.

(RTS)