Belgijanci na Euru u bojama čuvenog Tintina

Proizvođač sportske opreme Adidas predstavio je novi dizajn dresova koje će na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj nositi selekcije kojima je čuvena nemačka kompanija tehnički sponzor.

Među raznobojnim i kreativnim varijantama u bojama Nemačke, Španije, Mađarske i Italije, posebno je zanimljiva druga garnitura reprezentacije Belgije koja je inspirisana čuvenim strip junakom Tintinom.

Igraće fudbaleri Belgije obučeni kao lik kojeg je nacrtao i osmislio Belgijanac Žorž Remi, poznatiji pod umetničkim imenom Erže.

Strip „Avanture Tintina“ pojavio se prvi put 10. januara 1929. godine u dečjem dodatku belgijskog časopisa Dvadeseti vek.

Tedesko ostaje selektor do 2026.

Na dan kada su predstavili nove dresove, Belgijance raduje i vest da je selektor Domeniko Tedesko produžio ugovor sa Savezom do kraja Svetskog prvenstva koje će 2026. godine biti održano u SAD, Kanadi i Meksiku.

Tedesko (38) je u februaru prošle godine preuzeo reprezentaciju Belgije i uspeo da izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

„Za mene je privilegija i čast da budem selektor Belgije. Svi u stručnom štabu uživamo u ovom poslu. Ja se 100 odsto poistovećujem sa timom. Veoma sam zadovoljan što nastavljamo putem koji smo zajedno izabrali“, rekao je Tedesko.

Selektor Belgije je ranije danas saopštio i da golman Rome Mile Svilar, uprkos obostranoj želji, nema pravo da brani za reprezentaciju te zemlje.

Belgija je sa 20 bodova osvojila prvo mesto u grupi F kvalifikacija za Euro 2024. Igraće u Nemačkoj u grupi E sa Slovačkom, Rumunijom i pobednikom staze B baraža.

(RTS)


Ostavite komentar