Bajern pobeđuje i van terena, Upamekano stiže kod Bavaraca

Kako navodi Kristijan Falk, novinar Bilda i transfer ekspert (specijalizovan za nemačke timove), Bajern Minhen i Lajpcig su dogovorili uslove transfera Dajoa Upamekana.

Mladi francuski štoper važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera na svojoj poziciji.

Upamekano ima 22 godine, a u Lajpcig je došao iz Salcburga 2017. Za seniorsku reprezentaciju Francuske upisao je tri nastupa i smatra se za jednog od najboljih mladih štopera na svetu.

Kako prenosi Falk, Bajern je pobedio u trci najvećih evropskih timova koji su želeli Upamekana u svojim redovima.

Liverpul, Čelsi i Junajted bili su u užem izboru, a kako piše Bild, moraće da se okrenu alternativnim rešenjima. Jedno takvo je David Alaba, koji upravo napušta Bajern, ali i Ibrahima Konate, drugi štoper Lajpciga.

U intervjuu sa sportskim direktorom Bajerna Hasanom Salihamidžićem, Falk je pred zatvaranje zimskog prelaznog roka preneo da su francuski fudbaler i bavarska ekipa dogovorili detalje oko ugovora i da preostaje da Lajpcig prihvati Bajernovu ponudu.

Vest o prelasku Upamekana u Bajern prenosi i Fabrisio Romano, transfer ekspert Skaj Sporta, koji navodi da će Lajpcigu biti isplaćeno 42,5 miliona evra, koliko iznosi otkupna klauzula za ovog defanzivca.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар