„Baj, baj, San Siro“ – Inter i Milan verovatno više neće biti „cimeri“

Nakon više od tri godine u kojima se pregovara o budućnosti stadiona bez ikakvog rešenja, Milan je, kako to navodi list, a prenose svi ostali italijanski mediji, odlučio da napusti projekat i posveti se izgradnji sopstvenog stadiona.

Ako je nešto svih ovih godina ujedinjavalo fudbalske klubove Milan i Inter u njihovoj istoriji, bio je to stadion "San Siro". No, ovoga puta "Fudbalska skala" razdvaja dva milanska kluba.

Otežavajuće administrativne i birokratske okolnosti opštine Milano vezane za novi zajednički projekat dva kluba, izgleda da su zamorile Džerija Kardinalea, novog vlasnika Milana, koji je izneo mogućnost da taj klub svoj put nastavi samostalno.

Prema pisanju medija, on se umorio od očekivanja da se političari dogovore o budućnosti stadiona koji je klub delio sa Interom, koji sa druge strane nije baš u zavidnoj finansijskoj situaciji.

Kardinale je već izdvojio tri zone na kojima bi mogao da se izgradi stadion Milana – bivša gvožđara u zoni Sesto San Đovani, u zoni San Donato i treća koja je u blizini hipodroma tj. sadašnjeg stadiona "San Siro".

Novi stadion bi bio moderan, funkcionalan, živ – i bez Intera.

Sa druge strane, kako piše Gazeta, i Inter u velikoj tajnosti već duže vreme radi na tome da se odvoji od Milana i nastavi samostalno budućnost, što se stadiona tiče.

Lokacija je velika tajna, no ono što je poznato jeste da se radi o privatnom terenu.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike