Austrijska Bundesliga od 21. maja ponovo sa publikom

Bundesliga je, posle odluke vlade o popuštanju epidemioloških mera sredinom maja, odlučila da poslednje kolo prve lige 21. odnosno 22.maja, i druge lige 23.maja, kao i utakmice plej ofa Kupa Evrope, bude odigrano uz prisustvo publike.

Po uzoru na jesen, na stadionu će biti samo domaći najvijači.

"Okvirni uslovi su najavljeni od strane vlade, a to je da će biti odobreno maksimalno 3.000 navijača, odnosno 50 odsto kapaciteta stadiona. Publika će morati da nosi FFP2 maske, moraće da sedi na označenim mestima, i registruje se, kao i da poseduje negativan test ili dokaz o vakcinaciji, odnosno preležanom oboljenju od kovida 19 ", saopštila je Bundesliga.

U prvih šest kola aktuelne sezone, do kraja oktobra, na stadionima je bilo dozvoljeno, najpre 10.000, pa 3.000 i potom 1.500 navijača, pre nego što je od 3. novembra zabranjena publika.

Jedino je austrijska pokrajina Forarlberg, gde je popuštanje mera usled poboljšane epidemiološke situacije počelo krajem marta, omogućila ulazak na stadione Altaha, Lustenau-a i Dornbirna maksimalno 100 najvijača.

"Poslednja godina je pokazala da je fudbal bez navijača nepotpun. Zbog toga se radujemo da ćemo ponovo oživeti tribine i da ćemo moći navijače pozdraviti u njihovom drugom domu ", poručuje predsednik Bundeslige Kristijan Ebenbauer.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар