Argentinski gangsteri prete Leu Mesiju

"Mesi, čekamo te, Havkin Pablo, (gradonačelnik Rosarija) je trgovac drogom, on neće brinuti o vama", glasila je poruka koju su napadači ostavili ispred vrata supermarketa. 

U centru argentinskog grada Rosarija, rodnom mestu Lionela Mesija, dvojica muškaraca su sa motora pucali u vrata prodavnice Mesijeve supruge, a zatim su ostavili papir sa pretećom porukom argentinskom fudbaleru.

Povodom događaja u vezi sa pucnjavom oglasio se i predsednik Argentine Anibal Fernandez, rekavši da istražni organi intenzivno rade na rasvetljavanju slučaja. 

Neposredno nakon pucnjave oglasio se i gradonačelnik Rosarija koji je istakao da je veoma brzo obavešten o dešavanjima, a naglasio je i to da je čin izdajnički, jer se tiče najpoznatije osobe na svetu.

"Imali smo mnogo sastanaka sa saveznim, pokrajinskim službama bezbednosti, sudijama i tužiocima poslednjih dana. Deo onoga o čemu se razgovaralo ima veze sa tom oblašću gde se desila pucnjava. Ovo je veoma podmuklo", rekao je Pablo Havkin.

Rosario, kriminal i ubistva

Rodni grad Lionela Mesija, Rosario nalazi se u pokrajini Santa Fe i važi za jedan od industrijski najvažnijih gradova u Argentini, a poslednjih godina beleži se porast kriminala.

U obračunima suprotstavljenih kriminalnih grupa koje se bore za prevlast u Rosariju neretko strada veliki broj građana.

U poslednjoj godini 288 ljudi je ubijeno u sukobima narko mafija, a 66 je samo u ovoj izgubilo život.

Nasilje se često odražava i na javne institucije kao što su policijske stanice i zatvori.

Fudbaler Pari Sen Žermena Lionel Mesi se nije oglašavao povodom pucnjave na supermarket njegove supruge.

Fudbalska superzvezda često posećuje Rosario gde se nalazi njegov porodični dom.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike