Apel za slobodan Partizan potpisalo 25.000 ljudi; Bogdanović: Nećemo odustati

Članovi Udruženja bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika Fudbalskog kluba Partizan objavili su krajem maja apel u kojem zahtevaju neopozive ostavke svih rukovodećih organa kluba iz Humske, kao i hitno sazivanje Izborne skupštine FK Partizan na kojoj bi se izglasao novi Statut.

Apel je do sada potpisalo 25.000 ljudi, a jdan od prvih potpisnika i nekadašnji fudbaler Partizana Goran Bogdanović zahvalio je navijačima na podršci.

„Nismo mogli ni da pretpostavimo da će podrška biti ovako velika i da će imati ovakav odjek. Zaista je fantastično osetiti tu energiju i zajedništvo jer je to ono što je oduvek krasilo Partizan. Možda smo predugo čekali sa ovakvom akcijom, ali se pokazalo da i fudbalski klub ima navijače, uprkos tome što se u klubu ponašaju kao da nas nema“, kaže Bogdanović.

Ističe da ni oni koji vode Partizan ne sede skrštenih ruku, iako je, kako kaže, i njima jasno da su im dani odbrojani i da su „dosadili i bogu i ljudima“.

„Te kozmetičke promene koje trenutno sprovode su potez očajnika i ne predstavljaju ništa više do puke farse i ponovno mazanje očiju navijačima, samo da bi isti ljudi nastavili i dalje da gospodare klubom. Naš apel je zahtev za suštinskim promenama i od tih zahteva nećemo odustati“, poručio je Bogdanović.

Čim je apel objavljen u maju, Fudbalski klub Partizan se oglasio saopštenjem u kojem čelnici crno-belih tvrde da je tekst apela prepuno neistina, kleveta, insinuacija i lažnih optužbi.

(RTS)