Anćeloti nakon Reala najavio penziju

Anćeloti je za vikend postao prvi trener u fudbalskoj istoriji koji je osvojio prvenstva u "ligama petica".

Real je na ubedljiv način savladao Espanjol i tako došao do 35. titule u La Ligi. 

"Posle Reala se verovatno povlačim. Ipak, ako odluče da mi produže ugovor na deset godina, ostaću deset godina", rekao je italijanski stručnjak za Amazon.

"Voleo bih da provodim više vremena sa porodicom, sa unucima, da odem na odmor sa suprugom, posvetim vreme sestri. Ima toliko stvari koje sam zanemario i koje bih voleo da radim. Nikada nisam bio u Australiji ili Rio De ŽaneriuŽelim da odvojim vreme za sve ove stvari", izjavio je Anćeloti.

Nekadašnji trener Bajerna, PSŽ-a, Milana, Juventusa, Čelsija, Napolija i Evertona, ugovor sa Realom ima do 2024. godine i ostaje da se vidi hoće li ga produžiti i na koliko godina.

Anćeloti je imao zanimljivu izjavu povodom Karima Benzeme, koji se nalazi u životnoj formi.

"Takvog igrača ne trenirate, već ga upotrebite. On sam sebe trenira, jer je neverovatan profesionalac, sjajan igrač i veoma skromna osoba. 

"Mnogo utakmica smo pobedili zbog njega, bio je veoma odlučan. Sada je jedan od najpoznatijih igrača sna svetu, ali zadržava odmerenost i prisebnost. Mislim da je to njegova najveća snaga. Mislim da će osvojiti Zlatnu loptu, ali ne isključivo zbog sebe, već i zato što iza njega stoji jaka struktura, jakog kluba", dodao je Italijan.

 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike