Anćeloti: Mančester siti je zasluženo pobedio, ostajem trener Reala

Mančester siti je sinoć na svom terenu pobedio Real rezultatom 4:0 u revanš meču polufinala Lige šampiona. U prvom duelu odigranom prošle nedelje u Madridu bilo je 1:1.

„Izgubili smo. Dešava se i to u fudbalu. Nema tu previše pametovanja. Jednostavno nekada je na drugoj strani bolji tim. Sada se okrećemo narednoj sezoni. Mančester siti je zasluženo pobedio, bili su nadmoćni. Moramo da učimo iz ovakvih poraza“, rekao je Anćeloti.

On ima ugovor sa Realom do 30. juna naredne godine.

„Niko ne sumnja da ću i naredne sezone biti tu. Predsednik Reala je bio sasvim jasan pre 15 dana. Ne bi trebalo praviti nikakvu dramu. Ekipa je odigrala odličnu sezonu i tako će da bude i naredne. Polufinale LŠ je ogroman uspeh. Biću tu i naredne sezone i boriću se za još jedan trofej u ovom takmičenju“, istakao je Anćeloti.

Italijanski stručnjak je podsetio da je Real prošle sezone osvojio Ligu šampiona, pošto je u polufinalu eliminisao Mančester siti.

„Prošle sezone smo uspeli da pobedimo Mančester siti. Ove godine je bio red na njih. Ovaj poraz dosta boli. Bila je ovo dobra sezona za Real. Molim vas za malo poštovanja“, dodao je trener Reala.

Fudbaler Reala Dani Karvahal je istakao da je Mančester siti zasluženo pobedio.

„Mančester siti je bio puno bolji od nas. Bili su superiorni, prerano smo odustali. Uradićemo sve da i naredne godine dođemo dovde. Znali smo da je Mančester siti moćan na svom terenu. Mislili smo prve utakmice u Madridu da možemo da igramo bolje. Imamo dosta mladih igrača koji će u budućnosti da ostvare velike uspehe“, rekao je Karvahal.

Golman Reala Tibo Kurtoa bio je najbolji igrač svog tima na meču sa Mančester sitijem.

„Nismo uspeli da pronađemo svoju igru, jer su nas prerano stisli. Teško je da se vratite u utakmicu kada primite gol. Toni Kros je pogodio prečku… Nekada sreća nije na tvojoj strani. Nismo uspeli da okrenemo meč u našu korist u drugom poluvremenu. Ovakav poraz nas jako boli. Možete da izgubite meč 1:0 ili 2:1, ali ovo… Poraz je težak, ali ponosni smo što smo stigli do polufinala LŠ“, naveo je Kurtoa.

Mančester siti će 10. juna u finalu Lige šampiona igrati sa ekipom Intera.

(RTS)