Anćeloti: Fokusirani smo, ovo je najvažnija utakmica sezone za nas

Klub iz Madrida u svom 18. finalu boriće se za 15. titulu prvaka Evrope.

„Imali smo dovoljno vremena da se spremimo kako treba, ekipa je zaista fokusirana, koncentrisana. Ovo je najvažnija utakmica sezone za nas protiv rivala kojeg izuzetno poštujemo. Rekli smo već da Borusija zaslužuje da bude ovde i verujem da će sve proći onako kako smo planirali“, izjavio je Anćeloti na konferenciji za medije.

„Najvažnija stvar za mene je da igračima usadim u glavu šta treba da rade na terenu. Mnogo sam manje nervozan od mog tima. Fokusiran sam na meč. Emocije su tu, a svako u zavisnosti od karaktera mora da upravlja njima. Upravljanje emocijama će biti veoma važno“, rekao je Anćeloti.

Real ove sezone nema poraz u Ligi šampiona, a uspevao je da napravi preokrete u utakmicama koje je gubio.

„Imamo samopouzdanje jer smo tokom sezone dokazali dve važne stvari – imamo kvalitet i žrtvujemo se za tim. Kolektiv smo. Žrtvovanje i kvalitet biće ključni za utakmicu“, rekao je italijanski trener.

Anćeloti je u prilici da osvoji petu titulu prvaka Evrope kao trener i sedmu uopšte, a kao trener Reala ima dve titule.

„Naša opsesija je da damo svoj maksimum, kao što smo radili cele sezone. Ponekad se stvari ne dešavaju kako biste želeli. Osvajanje Lige šampiona je veoma važno i mislim da već sad možemo da kažemo da je ova sezona bila uspešna, šta god da se desi na utakmici“, naglasio je Anćeloti.

On je potvrdio da će na golu biti Belgijanac Tibo Kurtoa koji je veći deo sezone proveo van ekipe zbog oporavka od teže povrede, ali je od početka maja ponovo u konkurenciji za prvih 11.

Među stativama je trebalo da se nađe Ukrajinac Andrij Lunin, međutim on je tri dana zaredom pod temepraturom pa neće moći da pomogne ekipi u finalu.

„Lunin je doptuovao sa nama, tu je, i biće na klupi jer je imao temepraturu poslednjih dana. Kurtoa će biti na golu u finalu“, naveo je Anćeloti.

(RTS)