Aleksandar Živković sudi 169. „večiti derbi“ između Crvene zvezde i Partizana

Živković (37) se na listi Superlige Srbije nalazi od 2016. godine. On je ove godine zbog visokog kvaliteta suđenja promovisan u Elitnu grupu.

Živkoviću će pomagati Beograđani Dragan Bogićević i Bojan Banović, dok je za četvrtog arbitra određen Stanko Ostraćanin iz Kraljeva. U VAR sobi biće Momčilo Marković i Milan Mihajlović.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana biće odigrana u petak od 19 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Ovo će biti 169. "večiti derbi" beogradskih klubova.

"Ovo je šesta utakmica ‘večitih rivala’ u toku mandata SK FSS pri čemu je delegirano pet različitih sudija. Pored Srđana Jovanovića koji je dva puta delegiran, poverenje su dobili i internacionalci Novak Simović, Miloš Milanović, ali i sudije sa grbom FSS, na prethodnom derbiju Milan Mitić i sada Aleksandar Živković", navodi se u saopštenju Sudijske komisije FSS.

U saopštenju se dodaje da FSS ima poverenja u sudijski tim koji je određen za "večiti derbi".

"Verujemo da će njima ova utakmica ostati zauvek u sećanju, a da se fudbalska javnost neće baviti suđenjem. Sudijska komisija želi svim akterima najveće fudbalske svetkovine u Srbiji da igrom i ponašanjem opravdaju epitet i tradiciju ‘večitog derbija", tako da svi ljubitelji fudbala ne samo u Srbiji, nego širom sveta uživaju u kvalitetnoj igri i lepim potezima", zaključuje se u saopštenju Sudijske komisije FSS.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike