Alegri o Vlahoviću: Pre je bio nervozniji, sad je uravnotežen

Juventus je slavio 3:2 protiv Frozinonea, a najistaknutiji pojedinac u redovima „stare dame“ bio je Dušan Vlahović sa dva gola.

Trener Juvea Masimilijano Alegri ističe da ekipa nije morala da primi ni ta dva pogotka Frozinonea.

„Dva gola koja se mogu izbeći, na jednom smo se loše branili. Moramo da se branimo na drugačiji način. Na drugom smo im dozvolili kontranapad, morali smo da budemo lukaviji i da zaustavimo loptu. U poslednjih sedam mečeva primili smo šest golova u prvom poluvremenu“, govori Alegri.

„Ima takvih trenutaka, samo treba da se radi na njima i da se čini ono što smo i ranije praktikovali. U prvom poluvremenu nismo mogli da izbegnemo njihov pritisak. U drugom smo bili agresivniji i oni su ispali. U tim trenucima morate imati sposobnost da ne primite one golove koje smo primili. Pokušaćemo da to promenimo. U međuvremenu smo uzeli važne bodove u trci za Ligu šampiona, u poslednje četiri utakmice smo uzeli samo dva boda“, nastavlja Alegri.

Italijan je potom prokomentarisao vrhunsku partiju i formu Vlahovića.

„Raste. Pre izvesnog vremena je igrao nervozno i živeo sa strepnjom da li će da postigne gol. Sada je uravnoteženiji, nikada ne napušta igru i to je veoma važno“, naveo je Alegri.

(RTS)


Ostavite komentar