Noćna šetnja kroz Đavolju varoš, premijerka poručuje: Nestvarno iskustvo

U gradnju Centra za posetioce u Đavoljoj varoši država ulaže 25 miliona dinara, a kompanija „Planinka“ 15 miliona dinara u rasvetu. Gradi se i put koji će povezati Đavolju varoš i Caričin grad, Jablanički i Toplički okrug, sa četiri banje – Prolom, Lukovskom, Kuršumlijskom i Sijerinskom banjom.

Večeras je u Đavoljoj varoši premijera filma koji će se u okviru noćnih poseta prikazivati turistima.

Priliku da među prvima vidi ovaj film imala je i predsednica Vlade Ana Brnabić.

„Svaki put kada dođem u Kuršumliju fascinirana sam prirodnim lepotama i svim onim što ova lokalna samouprava nudi. Naš zadatak je da to promovišemo i prezentujemo svima u Srbiji i svima u Evropi i širom sveta kako bismo imali što više turista“, rekla je premijerka.

Prema njenim rečima, od večeras Đavolja varoš prima posetioce i noću, što je, kako je ocenila, prelepo i nestvarno iskustvo.

„Velika zahvalnost kompaniji ‘Planinka’ kao domaćem investitoru koji je iza svega ovoga i zaista jedan motor razvoja Kuršumlije i domaćinu Raši Raičeviću na svemu što je uradio, a Vlada Republike Srbije se bavi sređivanjem turističkog potencijala i promocijom turističkog potencijala ne samo Topličkog okruga već i Jablaničkog okruga“, navodi Brnabićeva.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike