Najbrže vesti u Srbiji

Vuk Stanković: Nikolićeva kandidatura nož u ledja Vučiću

Politički analitičar Dejan Vuk-Stanković ocenio je danas da je Tomislav Nikolić odlukom da se ponovo kandiduje za predsednika Srbije „zabio nož u ledja“ Aleksandru Vučiću, ali smatra da Nikolićevi dometi nisu veliki.

„Jasno da je ova objava kandidature predstavlja politički atak na Srpsku naprednu stranku i Aleksandra Vučića, a ujedno i jednu vrstu protivrečnog stava samog Nikolića koji je do juče tvrdio da u izbornom procesu neće raditi ništa što bi štetilo ineteresima Vučića i SNS“, rekao je Vuk Stanković agenciji Beta.

On je kazao i da se Nikolić ovom „šokantnom“ kandidaturom politički svrstao u grupu opozicionih političkih aktera koji već mesecima sistematično osporavaju rad Vlade i pokušavaju da sruše kredibilitet Vučića.

„Njegova odluka (Nikolića) je šokantna i politički konfuzna, ali menja dosadnjašni pogled na predsedničku trku. Mislim da Nikolićevi dometi nisu mnogo veliki jer se u protekle tri godine biračko telo SNS identifikovalo sa predsednikom Vlade tako da Nikolićeva kandidatura može eventualnu da okrzne Vučića, ali ne može da mu načini štetu“, ocenio je Vuk Stanković.

Na pitanje da li je možda Nikoliću „zabijen nož u ledja“ jer je očekivao podršku SNS i Vučića za novi mandat, Vuk Stanković je rekao da je svaka kandidatura pitanje verovatnoće, a u ovom slučaju je veću verovatnoću za pobedu imao Vučić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić po nezvaničnim navodima odlučio je sinoć da se ipak ponovo kandiduje za predsednika Srbije.

Nikolić želju da se kandiduje nije krio i očekivao je od SNS. Medjutim Predsedništvo SNS je donelo odluku da kandidat bude premijer Vučić. O tom predlogu Predsedništva SNS sutra odlučuje Glavni odbor te stranke.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike