Najbrže vesti u Srbiji

Šešelj: Nek’ demonstriraju do mile volje, neću dozvoliti nasrtaje na sebe i svoje ljude

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je večeras da gradjani mogu da ispred Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu demonstriraju do „mile volje“, ali da neće dozvoliti „nasrtaje na sebe i svoje ljude“.

Šešelj je za Televiziju Pink kazao da je zamolio stotinak ljudi ispred Doma Narodne skupštine da se pomere kako bi njegov automobil mogao da prodje i uputi se u Bulevar kralja Aleksandra, ali da su oni odbili da se sklone, pri čemu su „neki bili bučni i psovali su“.

„Onda smo moj vozač i ja krenuli da izadjemo (iz automobila), a oni su se razbežali“, rekao je Šešelj, i dodao da njega, kao poslanika od 1990-ih godina, niko ne može da ga spreči da udje ili izadje iz Skupštine.

On je rekao da se protivi „bilo kakvoj agresiji“ i da ne bi ni pokušavao da prodje kroz masu da je bilo dve-tri hiljade ljudi, što danas, kako je rekao, nije slučaj.

„Ovog put ih je bilo svega stotinak, ja ne bih prolazio kroz masu da ih je bilo dve-tri hiljade… Bilo je i pijanih“, kazao je Šešelj.

Učesnici 17. protesta „Protiv diktature“ počeli su da se okupljaju oko 18 časova ispred Doma Narodne skupštine, kada je po rečima nekoliko učesnika automobil sa Šešeljem i s njegovim obezbedjenjem, „pokušao da pregazi“ demonstrante, uz psovke.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike