LSV: Beogradu budžetska rezerva, a ostale opštine na doboš

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upitala je danas ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da li je glasao za odobravanje isplate 100 miliona dinara iz budžetske rezerve gradu Beogradu na poslednjoj sednici vlade i zbog čega se najbogatijoj sredini u Srbiji odobravaju velike isplate iz budžetske rezerve, dok većina opština i gradova „gotovo izdiše“.

„Za neverovati je činjenica da se najbogatijoj sredini u Srbiji odobravaju velike isplate iz budžetske rezerve, dok većina lokalnih samouprava finansijski gotovo izdiše. Ministar Ružić bi morao da zna da grad Beograd u ukupnom dugu svih lokalnih samouprava u Srbiji učestvuje sa više od 78 odsto“, naveo je u saopštenju funkcioner LSV-a Aleksandar Marton.

Isplata iz budžetske rezerve obrazložena je potrebom Beograda za izvršenjem obaveza, usled smanjenog obima prihoda grada.

„Takodje, pošto se sedište ministarstva kojim Ružić rukovodi u Beogradu, sigurno su mu poznati veliki infrastrukturni radovi, megaprojekti na obali Save, stambeno poslovni objekti, preskupe muzičke fontane… Ima li takvih projekata u drugim delovima države?“, upitao je Marton.

Dodao je da LSV insistira da ministar Ružić pod hitno odgovori zašto su tako velike isplate iz budžetske rezerve potrebne Beogradu, a ne Alibunaru, Senti, Kniću ili Priboju, jer su po Ustavu Srbije svi gradjani ravnopravni.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike