Najbrže vesti u Srbiji

Gojković: Sledeće sedmice odluka koji su sve izbori pred nama

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će sledeće sedmice biti odlučeno da li će, pored predsedničkih,

biti održani još neki izbori.
Gojković je istakla da je sigurna da će Glavni odbor SNS danas potvrditi predlog Predsedništva da Aleksandar Vučić bude kandidat te partije na predsedničkim izborima, a da će se posle toga sagledati da li je potrebno da se raspišu parlamentarni ili neki drugi izbori.
„Sledeće nedelje će se odlučiti koji će izbori biti raspisani“, rekla je Gojković na TV Prva.

S obzirom da predsedničke izbore raspisuje predsednik skupštine, a parlamentarne predsednik Republike, Gojkovićeva je, odgovarajući na pitanje da li će biti problema oko toga zbog novonastale situacije, rekla da su svi dužni da poštuju Ustav i zakon.
Gojković je ocenila da je Vučić pokazao da mu nije važna politička moć, jer mesto premijera Srbije svakako donosi više te moći i da mu je važnija Srbija i kako će ona izgledati nakon izbora.

Ona je navela da je Vučić pokazao i svoju racionalnost u svemu tome.
Rekla je i da se aktuelni predsednik Tomislav Nikolić niti oglašava, niti demantuje vesti da će se kandidovati na izborima za predsednika i ocenila da je njegov potez iracionalan.
Kako je rekla, mislila je da poznaje Nikolciha, da je teško u politici da vas nešto šokira, ali da joj jeste bilo neprijatno kada su se stvari izdešavale na ovakav način.

„Mislim da sam ga poznavala (Nikolića)“, rekla je Gojković.

(Dnevnik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike