Najbrže vesti u Srbiji

GO SNS jednoglasno: Vučić kandidat za predsednika Srbije

Glavni odbor SNS jednoglasno je odlučio da će Aleksandar Vučić biti kandidat na predsedničkim izborima.

Glavni odbor je zasedao iza zatvorenih vrata, a mediji su se osvedočili, kada je sednica otvorena za javnost u trenutku kada je stigao lider stranke Vučić, u nesumnjivu podršku rukovodstva lideru po aplauzu kojim je dočekan.

Time su razvejane špekulacije o tome da će nezvanično najavljena kandidatura aktuelnog predsednika Republike Tomislava Nikolića izazvati burnu raspravu i podele Glavnog odbora.

Vučića je ispred Centra Sava uz aplauze, transparente podrške i skandiranje njegovog imena dočekao veliki broj pristalica SNS, a sličan doček i dugotrajan aplauz ga je sačekao i na samoj sednici od strane članova Glavnog odbora.
(Tanjug)

Vučić: Ne dam im Srbiju, nisu je ničim zaslužili
– Ne dam im Srbiju, nisu je ničim zaslužili, poručio je danas lider SNS sa sednice Glavnog odbora stranke, koji je ozvaničio njegovu kandidaturu za predsednika Srbije.

„Hteli su moju glavu na crti, i evo ja im na crtu izlazim“, rekao je Vučić i ponovio da je odlučio da prihvati kandidaturu zato što čvrsto veruje da su ovoj zemlji potrebni rad, stabilnost, investicije, nove bolnice i zato što neko mora da „stane na vrata, kada na njih kuca prošlost“.

Oni koji su nam već tolike godine pojeli u prošlosti treba da ostanu, rekao je.

„Zahvalan sam vam na podršci i ponosan na sve vas, jer smo u prethodnih 4-5 godina uspeli zemlju, koja je bila na ivici bankrotstva i kolapsa, u kojoj nije bilo nade i koja nije videla budućnost, da pokrenemo s mrtve tačke, a vi ste uvek znali da pokažete razliku između nas i njih, obratio se večeras premijer Aleksandar Vučić članovima GO.

„Znali ste da napravite razliku između nas i mnogih drugih, razliku koja se ogleda u vašoj borbenosti i želji da budete na strani Srbije i onda kad smo najviše napadani i kad nisu birali reči kojima će da se obraćaju našim divnim članovima, jer svi ste se ujedinili u politiku očuvanja Srbije njenog napretka“, rekao je Vučić praćen aplauzom članova GO.

Kako je naveo, zahvalan je članovima stranke i zato sto su poslednjih dana i meseci, „kada smo shvatili kakve nam se opasnosti bliže, jasno pokazali kako možemo da odbranimo i sačuvamo zemlju“.

„Ponosan sam jer ste napravili razliku između nas i njih, nas kojima je Srbija važnija od svega i njih, kojima su jedino njihovi džepovi bili važni“, poručio je premijer i lider SNS.

„Jedina ste stranka koja nije dobijala glasove na demagogiji i populizmu, na šovinizmu i lakim merama, i obećanjima…“, rekao je Vučić i nastavio: „Već ste pobeđivali tako što ste radili najteže stvari, bili ste uz svoju stranku i rukovodstvo, i uz predsednika Republike, vladu i skupštinu“.

„Prvih pet dana odmora, jer za četiri godine nisam koristio ni jedan dan, iskoristiću za kampanju, da vama koji ćete se sve vreme boriti, pomognem da ne izgubimo bitku protiv onih koji bi zemlju da vrate u prošlost“, rekao je večeras lider SNS.

„Ne zaboravite da je s druge strane mnogo moćnih, da imaju silne saveznike i na sve su spremni. Nekii su već u kampanjii, mnogo su novca potrošili i niko ih ništa ne pita. To je cena demokratije, oblika političkog režima, od kojeg ne postoji bolji, i mi smo tu cenu spremni da platimo“, rekao je Vučić i poručio da nema trunku sumnje u svoje članove.

„Hoćemo li još jednom zajedno da pobedimo za Srbiju“, upitao je Vučić i pozdravljem burnim aplauzom, poručio:

„Potrebni ste Srbiji, dragi prijatelji, potrebna joj je vaša energija i neći ninašta da vas teram, ali ako to ne učinimo još jednom stići će ovu zemlju ona najteža kazna doći će najgori i vratiti Srbiju u prošlost“.
(Tanjug)

(Dnevnik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike