Džonson: Davanje imuniteta srpsko-ruskom humanitarnom centru štetno za investicije

Američki senator Ron Džonson izjavio je večeras u Beogradu da se nada da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski narod suprotstaviti svim pokušajima da se pripadnicima srpsko-ruskog humanitarnog centra da diplomatski status (imunitet).

Džonson, koji je na čelu senatskog Pododbora za evropsku i regionalnu bezbednosnu saradnju, rekao je posle sastanka sa Vučićem da davanje diplomatskog statusa tom centru ne bi bilo u interesu privrede i investicija iz zapadnih zemalja.

„Nadam se da će Vučić i narod Srbije da se suprotstave svim pokušajima da se da imunitet tom centru, jer to neće biti u interesu privrede i investicija iz zapadnih zemalja“, rekao je Džonson i ocenio da je za dolazak investitora neophodno smanjenje korupcije i vladavina prava.

On je rekao da bi voleo da Rusija bude „prijateljski rival zapadnoj civilizaciji“, da Amerika stoji spremna da sa Rusijom postane prijatelj.

„Biće to na gospodinu Putinu da donese tu odluku“, rekao je Džonson.

Vučić je rekao da će Srbija o pitanju statusa ruskog humanitarnog centra u Nišu odlučivati samostalno i u svom interesu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike