Najbrže vesti u Srbiji

Dačić: Više me je strah šta će Vučić da uradi nego Nikolić

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas, da nakon najave kandidature Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, sada ima veći strah

„šta će Aleksandar Vučić da uradi“ nego Nikolić.
Ona je dodao da ne očekuje da će zbog eventualne Nikolićeve kandidature doći do podela u SNS-u i dodao da nije otvoreno pitanje parlamentarnih izbora.

„Nema zvanične potvrde, ali ni demantija o kandidaturi Nikolića, očigledno je vest namerno plasirana. Očigledno je da takva namera postoji, ili je ovo pritisak na Vučića kako se Tomislav Nikolić ne bi kandidovao“, rekao je Dačić gostujući na RTS.
On je dodao da jedva čeka da vidi sednicu SNS i zapitao se o kakvim se podelama u SNS-u govori i ko će to da glasa za Nikolića.

„Ko je lud da ide za gubitnikom. Svi idu za pobednikom. Imam veći strah šta će Vučić da uradi, da se on ne predomišlja. On treba da nastavi dalje. Nema razloga za zabrinutost. Ko hoće idemo dalje ko neće doviđenja , srećan mu put ko što je Tadić rekao u nekom drugom filmu“, rekao je Dačić.
On je ponovio da koalicija koju on predvodi jasno istakla da predsednički kandidat treba da bude onaj čija kandidatura može da garantuje političku stabilnost u Srbiji u narednom peridu, onaj ko uživa najveće poverenje građana, a to je Vučić.

„Za nas je bila neprihvatljiva bilo koja druga kandidatura“, ponovio je dačić i dodao da je sramota to što se Nikolić kandidovao, jer se na taj način svrstao među one koji su protiv Vučića.
„U čemu je razlika između Jeremića i Jankovića i njega. Svako ko se kandiduje na izborima je protiv Vučića“, pojasnio je on.
Dačić kaže da je od premijera tražio da ne odustaje od onog što su pokrenuli i dodao da je Nikolić postigao suprotan efekat, te da je učrvrstio jedinstvo SNS i koalicionih partnera.

„On (Vučić) verovatno jeste razočaran odlukom Nikolića, ali u politici vas ništa ne sme izmenaditi. Mene nije iznenadilo jer sam dugo u politici i svašta sam prošao. Ovde više nema odustajanja. Nikolić je završio sa SNS ako želi da razgovara jezikom učena i pritisaka“, ponovio je Dačić.
On je dodao da za njega više nije prihvatljivo da Nikolić bude bilo šta i dodao da politika nije stvar emocija, već racionalnih odluka.

(Dnevnik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike