Zaharova o proterivanju diplomata: Licemerne optužbe NATO-a, Moskva će odgovoriti

Marija Zaharova je, prenosi Sputnjik, rekla i da će Moskva odgovoriti na odluku NATO o proterivanju članova ruske Misije pri NATO i navela da se radi na recipročnim merama.

Navela je i da ta odluka NATO predstavlja ružan ispad, ako se uzmu u obzir sve njihove teze o neophodnosti dijaloga, o potrebi da se obnovi zasedanje Saveta Rusija-NATO i mnogo drugih stvari.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije je dodala da odluka nije neočekivana, ali je iznenadila svojom bezobzirnošću.

"Rusiju su zvanično o tome obavestili 6. oktobra. Ovaj korak NATO nas je začudio, ali nije bio neočekivan. Iznenadio je svojom bezobzirnošću, jer nije bilo nikakvih zvaničnih objašnjenja. Zašto nije bio iznenađenje? Zato što se broj naših predstavnika u Misiji smanjivao i 2015. godine i 2018. godine. Reč je o kontinuiranim postupcima NATO-a", istakla je Zaharova.

U Alijansi su ranije potvrdili da su oduzeli akreditacije osmorici saradnika ruske Misije pri NATO-u i da je Misija sa 20 smanjena na deset predstavnika.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар