Zaharova: Hrvati nam se izvinjavaju zbog Domagoja Vide

Na video-snimku, koji je objavljen nakon pobede Hrvatske nad Rusijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, Vida uzvikuje "Slava Ukrajini", a bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević dodaje da je to bila "pobeda za Dinamo i Ukrajinu".

Zaharova je rekla da su se mnogi hrvatski građani izvinili, ocenivši da su neprikladne politički obojene izjave na fudbalskom prvenstvu.

"Postoji igra fudbal i postoji politika – to su različite stvari", naglasila je Zaharova.

Međunarodna fudbalska asocijacija (FIFA) objavila je zvanično upozorenje Vidi zbog snimka, dok je Vukojevića kaznila sa 15.000 švajcarskih franaka.

"Registrovali smo stav FIFA, koja je sprovela sopstvenu istragu, i čuli sve šta je rečeno u ime hrvatske strane", dodala je Zaharova, prenosi Tas. 

Bez promene stava o KiM 

Rusija svoj principijelni stav o Kosmetu nije promenila, izjavila je Marija Zaharova.

Na redovnoj konferenciji za medije, novinarka je pitala Zaharovu da li se stav Rusije o Kosmetu promenio nakon usputnog susreta ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i kosovskog predsednika Hašima Tačija u Ankari, prenosi Sputnjik.

Prema rečima samog Tačija, njegov kratki susret s ruskim premijerom odigrao se tokom inauguracije turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. 

"Tom prilikom sam od premijera Medvedeva tražio da naše države uspostave početnu komunikaciju", napisao je Tači na svojoj stranici na Fejsbuku.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike