Više raketa ispaljeno na aerodromu u Kabulu, u napadu dronom poginulo devet članova porodice

Ispaljeno je pet projektila, ali nije precizirao da li je američka vojska sve oborila.

Zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman, naveo je da prema preliminarnim izveštajima među američkim državljanima nema žrtava, ali je naveo da situacija može da se promeni.

Među poginulima u napadu dronom je šestoro dece od kojih je najmlađa dvogodišnja devojčica, rekao je brat jednog od ubijenih lokalnom novinaru koji radi za Si-En-En.

Ranije je jedan avganistanski zvaničnik izjavio je da je troje dece ubijeno u današnjem napadu.

SAD su navele da "procenjuju mogućnosti" da u vazdušnom udaru ima ubijenih ili poginulih civila.

Vojni zvaničnici tvrde da je vozilo bilo puno eksploziva i da je inicijalni udar izazvao naknadne eksplozije.

Rođak ubijenih je rekao da je reč o običnoj porodici, a ne o pripadnicima Islamske države.

"Sve komšije pokušale su da pomognu i donosile su vodu da ugase vatru i ja sam video petoro ili šestoro mrtvih. Raskomadanih. Bilo je i dvoje ranjenih", rekao je pomenuti rođak koji se predstavio kao Ahmad.

Lokalni novinar koji je posetio lice mesta posle udara rekao je za Si-En-En da ne zna koji je materijal bio u automobilu, ali da je vozilo u vrlo lošem stanju.

On je rekao da su mu rođaci nastradalih kazali da su kod kuće bila parkirana dva automobila, i da su se u jednom otac i troje dece spremali da pođu na porodični skup.

SAD su u završnoj fazi evakuacije, jer ističe krajnji rok za odlazak američkih snaga iz Avganistana.

Američka ambasada u Kabulu je juče, nakon što je predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden rekao da će u narednih 24 do 36 sati verovatno biti novih napada na aerodrom u Kabulu, pozivajući se na specifičnu i verodostojnu pretnju, pozvala je građane SAD da napuste okolinu aerodroma.

Amerikanci su pozvani da izbegavaju aerodrom, a saopšteno je i da oni, koji se nalaze u blizini aerodroma, treba odmah da napuste te lokacije.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар