Urušilo se groblje u Napulju, ispala tela preminulih

Urušavanje groblja su u zoru otkrili čuvari, koji su alarmirali lokalnu policiju. Na terenu su vatrogasci i opštinska civilna zaštita.

Tehničari istražuju da li postoje veze između urušavanja i obližnjeg gradilišta metro linije na kojoj se radi u Napulju.

Iz Odeljenja za groblja su saopštili da će nakon urušavanja pristup korisnicima monumentalnog groblja ostati onemogućen.

Policijske intervencije unutar groblja su obustavljene do subote, 8. januara. Lokalna policija je preduzela korake da po nalogu dežurnog tužioca postavi znakove zaplene pogođenog područja.

"Brzo smo intervenisali. Sada treba da počnemo sa izvlačenjem ostataka leševa kako bismo im obezbedili propisno sahranjivanje. Nadam se da će operacija vraćanja posmrtnih ostataka biti sprovedena kako bi oni bili dostojanstveno sahranjeni", izjavio je Vinćenco Santagada, savetnik za zdravstvo odgovoran za groblja opštine Napulj.

Kaže da su to kapele koje pripadaju bratstvima koja pripadaju Napuljskoj kuriji.

"Zamolio sam da se što pre postavi pokrivni list na srušeni zid iz poštovanja prema mrtvima. U toku je istraga od strane nadležnih organa i vrlo sam tužan u ovom momentu jer ovo je rana za familije preminulih, kao i za ceo grad", istakao je Santagada.

U ovom momentu najizvesnije je da će posmrtni ostaci biti stavljeni u zajednicku grobnicu.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике