U protestima u Mjanmaru policija ubila demonstranta

Agencija Rojters prenosi da je jedan lekar izjavio za sajt Iravadi njuz da se nekoliko ljudi sa protesta žalilo na tegobe izazvane suzavcem i da je jedna osoba ranjena tokom intervencije policie.

Policija je danas u mjanmarskom gradu Mandaleju otvorila vatru i upotrebila suzavac da bi razbila proteste protiv državnog udara, ali je još uvek nepoznato da li je korišćena bojeva municija ili gumeni meci, prenosi Rojters na osnovu navoda i video snimaka lokalnog medija.

Devojka koju je policija u Mjanmaru upucala u glavu prošle nedelje, pokušavajući da rastera demonstrante, juče  je preminula, rekao je njen brat.

Protesti zbog puča u Mjanmaru se ne smiruju, demonstranti su izašli na ulice i danas u velikom broju gradova , a među njima su pripadnici etničkih manjina, pisci, pesnici i radnici koji su jedinstveni u zahtevu okončanja vojne vladavine i puštanja državne savetnice Aung San Su Ći i drugih civilnih lidera iz pritvora, navodi agencija.

Vojska je preuzela vlast 1. februara, i uhapsila predsednicu najveće partije i dobitnicu Nobelove nagrade za mir, Aung San Su Ći.

.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар