U Pjongjangu se gradi 50.000 domova; Kim Džong Un: Simbol naše političke borbe

Kim Džong Un je prisustvovao svečanom postavljanju kamena temeljca za izgradnju domova u okrugu Sopo u subotu, gde je bilo i nekoliko hiljada mladih radnika, izvestila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

Pre dve godine Kim je predstavio plan o izgradnji 50.000 novih domova u Pjongjangu, koji bi trebalo da budu završeni do 2025. godine, a državni mediji su objavili da je prošle godine završeno 10.000 stanova, uključujući i neboder od 80 spratova.

Južna Koreja je upozorila na sve veću krizu u sankcijama izolovanoj Severnoj Koreji, kao i na navodne smrtne slučajeve usled gladi u pojedinim regionima.

Rojters navodi da Severna Koreja nije potvrdila da je došlo do nestašice hrane, ali je zakazala sastanak državnog vrha za kraj februara kako bi razgovarala o poljoprivrednom razvoju, nazivajući ga "veoma važnim i hitnim zadatkom".

Kim je rekao da se projekti pravljenja domova susreću sa "neviđeno teškim izazovima" i izrazio zahvalnost za 100.000 mladih ljudi koji dobrovoljno učestvuju u realizaciji planova.

"Novi projekat izgradnje domaćinstava biće još jedna ponosna stranica istorije naših pokreta mladih, simbol državne socijalističke revolucije, ali i političke borbe", istakao je Kim.

Prema njegovim rečima, projekat izgradnje domova pokazaće svetu kako Severna Koreja napreduje uprkos najtežim izazovima.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike