Tramp: Prihvatio bih podatke stranaca o svojim protivnicima

Donald Tramp navodi da nema ničeg pogrešnog u tome.

"To nije mešanje. Oni imaju informacije, i ja mislim da bih ih uzeo. Ako bih mislio da nešto nije u redu, možda bih obavestio FBI", rekao je Tramp u intervjuu televiziji Ej-Bi-Si.

Trampova izjava usledila je manje od tri meseca nakon objavljivanja izveštaja specijalnog tužioca Roberta Malera, u kojem se navodi da se Rusija mešala u americke predsedničke izbore 2016. godine da bi pomogla Trampu da porazi demokratsku kandidatkinju Hilari Klinton, primećuje Glas Amerike.

Na najnoviju izjavu predsednika oštro su reagovali demokratski članovi Kongresa i predsednički kandidati, ali je i jedan od vodećih Trampovih saveznika na Kapitol hilu, republikanski senator Lindzi Grejem.

"Mislim da je to greška", rekao je Grejem i, istovremeno, optužio demokrate da su od stranaca dobijale negativne informacije o političkim protivnicima.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi ocenila je da Trampova izjava pokazuje da američki predsednik ne zna šta je ispravno a šta pogrešno, dok su pojedini demokratski kandidati ponovo zatražili da se pokrene proces Trampovog opoziva.

Tramp je na Tviteru odbacio kritike, navodeći da sa stranim vladama razgovara svakodnevno.

"Da li bi odmah trebalo da obavestim FBI o tim pozivima i sastancima. Smešno", naveo je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike