Tramp oštro napao istragu o ruskom mešanju u izbore

Američki predsednik Donld Tramp oštro je danas napao istragu specijalnog savetnika o mešanju Rusije u izbore 2016. kao „gomilu djubreta“, uoči objavljivanja izveštaje kako je ministarstvo pravde SAD postupalo tokom tih izbora.

Tramp je na Tviteru naveo da se posle njegovog povratka iz Singapura gde je ostvario „odličan rezultat u pogledu Severne Koreje“ nastavlja „Lov na Veštice“ iako, kako insistira, nije bilo dosluha s Rusijom ni opstrukcije pravde o tom navodnom zločinu.

„Tako, demokrate izmisle lažni zločin, Dosluh s Rusima, plate bogatstvo da zločin zvuči stvarno, ilegalno prosledjuju (Komi) poverljive informacije tako da specijalni savetnik može biti imenovan, i onda se Domundjavaju da ta gomila djubreta zaživi u Lažnim Vestima“, naveo je Tramp na Tviteru.

Tramp je tvitove objavio uoči današnjeg objavljivanja internog izeštaja ministarstva pravde SAD u kojem se očekuje kritika kako je Federalni istražni biro vodio istragu o spornim imejlovima demokratske predsedničke kandidatkinje Hilari Klinton, naveo je AP.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike