Tramp o istrazi FBI: Lažljivi Komi, ljigavac

List Njujork tajms objavio je u petak, navodeći kao izvore bivše policijske zvaničnike i druge osobe upoznate s istragom, da je u danima nakon što je Donald Tramp u maju 2017. otpustio Džejmsa Komija sa pozicije direktora Ef-Bi-Aja, ta federalna agencija postala toliko zabrinuta ponašanjem šefa Bele kuće da je pokrenula istragu o Trampu.

Tramp je u roku od jednog sata napisao pet tvitova na ovu temu, koristeći kao i obično uvredljive epitete pisane velikim slovima.

"Upravo sam saznao u ‘Raspadajućem Njujork tajmsu’ da su bivši korumpirani lideri FBI, od kojih su skoro svi otpušteni ili naterani da napuste agenciju zbog nekih veoma loših razloga, otvorili istragu protiv mene, bez ikakvog razloga i bez ikakvog dokaza, nakon što sam otpustio lažljivog Džejmsa Komija, jednog potpunog ljigavca!", naveo je u Tramp u prvoj u nizu poruka na ovoj društvenoj mreži.

U daljim tvitovima Tramp je napisao da je "zanimljiva stvar u vezi sa Džejmsom Komijem da su svi želeli da bude otpušten, i republikanci i demokrate", uz pominjanje "kvarne" Hilari (Klinton) i toga da je njegova odluka da otpusti Komija bio "sjajan dan za Ameriku" pošto je bio "pokvareni policajac".

"Ja sam bio mnogo oštriji prema Rusiji nego (Barak) Obama, (Džordž) Buš ili (Bil) Klinton. Možda oštriji od bilo kojeg drugog predsednika. U isto vreme, i kao što sam često govorio, slagati se sa Rusijom je dobra stvar, a ne loša. Sa punim pravom očekujem da ćemo jednog dana ponovo imati dobre odnose sa Rusijom", poručio je Tramp u poslednjem tvitu iz ove serije.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike