Tramp: Mejova je uništila Bregzit, Džonson bi bio dobar premijer

"Ako sklope takav sporazum (sa Unijom), onda ćemo mi poslovati sa EU umesto da poslujemo sa Britanijom, tako da bi to verovatno uništilo dogovor", rekao je Donald Tramp u intervjuu za britanski San.

Predsednik SAD tvrdi da je Tereza Mej ignorisala njegov savet opredelivši se za strategiju "mekog Bregzita". 

Upitan za tvrdnje da je nazvao britansku premijerku "nastavnicom koja voli da naređuje", Tramp je rekao da je to "lažna vest" Vašington posta.

"Ne, ne, ne, ne. Nikad nisam rekao ništa loše o njoj, to je lažna vest. Mislim da je ona divna osoba, lepo se sa njom slažem", rekao je Tramp. 

Tramp je rekao i da bi bivši ministar spoljnih poslova Boris Džonson, koji je dao ostavku zbog "mekog Bregzita", bio "odličan premijer". 

"On je veoma talentovan momak, mnogo mi se sviđa. Mislim da bi bio odličan premijer, mislim da ima ono što je potrebno", rekao je Tramp.

Američki predsednik oštro je napao i gradonačelnika Londona Sadika Kana jer se, kako kaže, nije suprotstavio teroristima i optužio ga za porast kriminala u britanskoj prestonici. 

Istovremeno je optužio i lidere EU da su uništili svoju kulturu i identitet dozvolivši milionima migranata da uđu u Uniju. 

Dodao je i da će održati odnose sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, uprkos trovanjima nervnim agensom "novičokom" u Solsberiju. 

Tramp tvrdi da milioni Britanaca podržavaju njegovu politiku. 

Američki predsednik je intervju za San dao uoči sastanka sa premijerkom Mej na radnom ručku, posle kojeg bi trebalo da helikopterom ode u zamak Vindzor da se sastane s kraljicom Elizabetom Drugom. 

Očekuje se da će više hiljada ljudi učestvovati u nizu protesta tokom njegovog boravka u Britaniji, podseća San. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike