Tramp lansira sopstvenu društvnu mrežu, svoje „istine“ objavljivaće na Truth Social

Truth Social će biti stvorena kroz novu kompaniju formiranu spajanjem Tramp medije i Tehnologi Grupe i posebne kompanije za akviziciju, navodi se u saopštenju za javnost 2021. koje su dostavile obe kompanije.

"Živimo u svetu u kome talibani imaju ogromno prisustvo na Tviteru, ali je vaš omiljeni američki predsednik ućutkan. To je neprihvatljivo", istakao je Donald Tramp u pisanom saopštenju.

"Uzbuđen sam što ću uskoro poslati svoju prvu "istinu" na Truth Social. TMTG je osnovan sa misijom da da glas svima. Uzbuđen sam što ću uskoro početi da delim svoje misli na novoj platformi i da se borim protiv velikih visokotehnoloških koapnija", dodao je Tramp.

Trampov predstavnik potvrdio je za Rojters sadržaj saopštenja za javnost TMTG, dok je  Trampova portparolka Liz Harington tvitovala kopiju saopštenja.

Prema saopštenju, "Tramp medija", "Tehnolodži grup" i "Didžital Vorld Akvizišon Korp." će se spojiti u jedno preduzeće ako to odobre regulatori i akcionari.

Truth Social planira da lansira beta verziju aplikacije za "pozvane goste" u novembru, nakon čega će uslediti nacionalno predstavljanje u prvom kvartalu 2022.

Nova kompanija takođe ima planove za uslugu pretplate za video na zahtev koja sadrži zabavni program, vesti i podkastove.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар