Tramp kaže da je dobio ‘divno pismo’ od Kim Džong Una

Foto: Beta, AP

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da je od severnokorejskog vođe Kim Džong Una dobio „divno pismo“.

„Upravo sam dobio jedno divno pismo od Kim Džong Una“, rekao je Tramp u Beloj kući.

Dodao je da i dalje ima poverenja u severnokorejskog vođu uprkos tome što je malo napretka ostvareno u denuklearizaciji Pjongjanga i da je on „održao reč“

Tramp se prvi put sreo sa Kim Džong Unom u Singapuru 12. juna. Tramp i Kim su se posle toga sreli ove godine u Hanoju, ali nisu uspeli da postignu sporazum o denuklearizaciji, te je sastanak ođednom propao.

Vašington nastoji da pokrene iz mrtve tačke pregovore sa Pjongjangom, sa ciljem da Severna Koreja odustane od nuklearnog naoružanja.

Tramp je rekao da je pismo „vrlo toplo“ i da on misli da Severna Koreja ima ogroman potencijal. Tramp nije siključio novi skori susret sa Kimom.

Tramp je dao ovu izjavu dan pošto je Vol Strit Džornal preneo da je Kimov ubijeni polubrat Kim Džong Nam bio izvor za američku Centralnu obaveštajnu agenciju CIA. Kim Džong Nam je ubijen na aerodromu u Kuala Lumpuru u Maleziji 2017. godine.

Tramp je rekao novinarima da je video informacije o CIA o Kimovom polubratu i da će reći severnokorejskom vođi da se to ne bi dogodilo u njegovo vreme.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike