Tramp: Istraga ruskog mešanja nanosi veliku štetu odnosima Vašingtona i Moskve

Predsednik SAD Donald Tramp ocenio je danas da odnosima Vašingtona i Moskve veliku štetu nanosi, kako je naveo, „namešteni lov na veštice“ – istraga specijalnog savetnika Roberta Mulera o mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. godine.

Tramp je tokom posete Velikoj Britaniji, na konferenciji za medije s premijerkom Terezom Mej, rekao da istraga eventualne povezanosti njegovog izbornog štaba s Moskvom šteti američko-ruskim odnosima pred samit s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u ponedeljak u Helsinkiju, prenosi Asošiejted pres.

Upitan kako će na sastanku s Putinom pristupiti pitanju ruskog pripajanja ukrajinskog poluostrva Krim, Tramp je izbegao da precizno odgovori.

„Videćemo šta će se dogoditi“, kazao je šef Bele kuće.

Tramp je naveo da će s Putinom otvoriti pitanje mešanja Rusije u američke predsedničke izbore na kojima je izabran za predsednika.

Američke obaveštajne agencije zaključile su da se Rusija mešala u izborni proces kako bi pomogla Trampu da pobedi kandidatkinju demokrata Hilari Klinton. Putin negira da se Moskva mešala.

Predsednik SAD je dodao da će s Putinom razgovarati o brojnim temama, od kojih je izdvojio Ukrajinu, Siriju, druge delove Bliskog istoka i nuklearnu proliferaciju.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike