Šta je pokazala autopsija Epstajna

Prelomi na vratu, uočeni tokom autopsije, mogu se pojaviti kod osobe koja se obesila, ali i kod žrtava ubistva davljenjem, navodi Vašington post, prenosi agencija Rojters.

To su prvi detalji rezultata autopsije američkog finansijera Džefrija Epstajna, koga su u subotu ujutro stražari pronašli obešenog u ćeliji zatvora na Menhetnu.

Državni tužilac čije odeljenje prati zatvor u kojem je bio Epstajn, rekao je da je njegova smrt "očigledno samoubistvo".

Međutim, zvaničnici američkog Ministarstva pravde nisu komentarisali rezultate autopsije.

Glavni patolog Njujorka Barbara Sempson obavila je autopsiju Epstajnovog tela u nedelju, a njena kancelarija nije komentarisala navode Vašington posta. Komentar nije mogao da dobije ni Rojters.

Sampsonova je ranije rekla da je uverena da je Epstajn umro u zatvoru tako što se obesio u zatvorskoj ćeliji. Obdukciju je nadgledao privatni patolog u ime Epstajnovih zastupnika.

Agencije su ranije javile da je američkom finansijeru suočenom sa optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje bio ukinut nadzor protiv samoubistva pre nego što je sebi oduzeo život.

Pre dve nedelje, 66-godišnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstajn se nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula. On se izjasnio da nije kriv za optužbe.

U optužnici koja je teretila Epstajna, navedeno je da je on namamio desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće, kao i da im je plaćao za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će on ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike